Matte är så lättlurad! Tänk va, hon trodde att jag var trött. Visst, det var en lång väntan. Vi gick runt en hel del och det fanns massa djur att titta på; katter, illrar, hästar, höns och allt möjligt! För att inte tala om alla hundar överallt. Jag visste var jag var; Kistamässan, det är mitt place det! Där gjorde vi debut för 3 år sen. Då vann vi bästa teamwork. Året efter vann jag min klass. Flera trodde att jag skulle bli BIS också men det blev jag inte. Förra året fick vi också en placering. Kistamässan är bra. Det är jättemycket folk som tittar och pratar och funderar. Man får jättemycket uppmärksamhet och det är ju det bästa jag vet 🙂

Jag var taggad och upprymd så när vi gick runt och tittade på annat drog jag i kopplet mest hela tiden och matte fattade inte vad det var med mig. Vadå, jag var ju glad 🙂 Och alla vänner som var där. Ska nog inte nämna nån ifall jag glömmer nån annan men många roliga var där! Nu kanske inte alla vänner tror att jag uppskattar dem. Jag har ju en förmåga att bita vissa av dem i näsan men det är ju MÄNNISKORNA jag pratar om förstås, inte hundarna ;P

En ska jag dock nämna vid namn här. Nästan på en gång när vi kom till mässan började matte prata med nån som funderade hur hon mådde och så. Då kom nån annan och pratade med mig. Hon blev glad när jag kände igen henne. Klart att jag kände igen henne och nu när jag vet att hon inte tänker kidnappa mig kunde jag till och med bli glad av att se henne. Det var Mimmi, som jag bodde hos innan jag kom till matte. Jag fick till och med träffa två av hundarna jag bodde med där och jag kände igen dem också så klart; Jina och Tingeling. Tingeling har ju lärt mig allt jag kan, eller åtminstone alla mina åtråvärda kunskaper i diva-vetenskap 🙂

Nåväl, nog om det runt omkring. Hur gick det då i själva utställningen? Det gick bra så klart! Matte trodde, som sagt, att jag var trött men så fort jag kom in i ringen fick jag massor av energi! Jag försökte alla möjliga tricks men till slut kom jag på hur man skulle göra på utställning och då blev det bra. Jag fick strutta omkring där i ringen riktigt länge och alla hann få sig en ordentlig titt på mig. Jag hörde nog att alla runt omkring tyckte att jag var finast. Även domaren tyckte att jag var finast och jag vann min klass!! Matte blev jätteglad men för mig var det så klart självklart att jag skulle vinna. Jag är ju bäst och finast, trodde matte nåt annat liksom?

I BIS-finalen trodde vi också att vi skulle ha en chans men där fick vi se oss besegrade även denna gång.

Vet ni vad som låg i presentpåsen? Det låg ett presentkort på en fotografering. Bättre pris kunde vi ju inte få, matte och jag. Det var HELT perfekt 😀 Sen vann vi en massa mat också och eftersom matte köpte 15 kg hundmat till oss igår så har vi nu mat så vi klarar oss en LÅNG tid framöver… Och så vann vi lite annat smått och gott också 🙂

Innan jag skriver min fina kritik vill jag tacka Terese för hjälpen med fotografering och bärandet av alla vinster! Kul att ni följde med, du och Midas!

Så här tyckte domaren om mig:
Frimodighet: Mycket god
Friskhet: Mycket god
Följsamhet: Mycket god
Helhetsintryck: Mycket trevlig
Mycket vackert tecknad, fina, glada (undrar om det skulle stå ögon där egentligen?), bra bringa, bra vinklar fram och bak, stabil rygg, väl ansatt kringelsvans, fransysk fram, väl slutna tår, bra över och underlinje


Tack alla vänner för en härlig dag!